Matrac, rošt, postel?

By | 15. februára 2014

Po ukončení stavby a skolaudovaní domu práca na vlastnom bývaní nekončí, len sa elegantne prehupne do svojej druhej fázy – k zariaďovaniu domu, resp. jednotlivých izieb.

Medzi úplne prvými izbami sa zariaďuje väčšinou spálňa. Je to logické – vodovodné potrubie a vodoinštalácia bývajú hotové už počas stavby, takže smädom človek neumrie a stravovať sa dá pár mesiacov aj inde, ako doma, takže kuchyňa počká. Spať však niekde proste treba.

Chcete zlepšiť váš spánok? V tom prípade by vám nemali uniknúť kvalitné matrace Vegas v akcii až s 50% zľavou →

Pri zariaďovaní spálne mnoho ľudí robí chybu v tom, že na nej šetrí a volí lacnejšie matrace, postele, či rošty (pričom sústrediť by sa mali hlavne na kvalitný matrac, vhodný rošt a dostatočne masívnu a priestrannú posteľ). Keďže sú to úvodné výdavky, a nie zrovna malé, často majú ľudia tendenciu šetriť, lebo „čo ak potom nezostane na iné veci“. Je to však veľmi zlý prístup.

...

Treba si uvedomiť, že kvalita spánku sa výrazne odráža v mnohých aspektoch života, od výkonnosti až po zdravie. A kvalitný spánok je možný len na kombinácie kvalitného matraca, roštu a postele.

S posteľou to problém väčšinou nie je. Rozoznať pohľadom a hmatom kvalitnú od nekvalitnej nie je veľký problém. Prioritou býva hlavne jej veľkosť – aby sa človek dobre vyspal, mala by byť dostatočne priestranná a nemali by mu z nej vytŕčať nohy :).

Problémom však môže byť už výber kvalitného matraca a roštu. Ten už býva zložitejší a pokiaľ sa človek nechce do tejto témy poriadne ponoriť, je vhodné vyhľadať expertov a nechať si poradiť. Nerozhodovať sa len podľa ceny, ale brať do úvahy hlavne osobné potreby svojho tela na základe výšky, váhy, životného štýlu, zdravotných komplikácií atď.

Faktorov, ktoré ovplyvňujú výber správneho matraca je totiž mnoho. Pre základnú predstavu, si napríklad vyplňte formulár na spravnymatrac.sk a zistíte, čo všetko je potrebné pri jeho výbere zohľadniť.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.