Výber postele do malého bytu s odkladacím priestorom

By | 25. mája 2018

Často sa stretávame s tým, že máme problém v byte odložiť niečo tak, aby sme to nemali na očiach. V menších bytoch je problém s odkladaním vecí ešte väčší. V obchodoch nájdete veľa možností, čo sa týka nákupu novej postele alebo posteľného rámu.

Veľké množstvo farieb a materiálov napríklad pri čalúnených posteliach, alebo samotných návrhov a konštrukcií pri drevených posteliach z masívu, dokáže pri výbere zamotať hlavu. A to ani nespomíname luxusné postele dosahujúce niekedy naozaj úctyhodné rozmery.

Dôležité ale je, že výrobcovia myslia na všetko a nájdeme aj postele, ktoré zaberajú minimum miesta alebo majú v sebe veľa odkladacích priečinkov, čo ocení každý. Existuje niekoľko druhov posteľných systémov, ktoré si dnes predstavíme.

Chcete zlepšiť váš spánok? V tom prípade by vám nemali uniknúť kvalitné matrace Vegas v akcii až s 50% zľavou →

Vstavaná posteľ v skrini

V útulných bytoch, kde nie je miesta nazvyš sa často stáva, že neviete kam uložiť všetok potrebný nábytok tak, aby ste sa stále cítili v byte dobre. Práve posteľ dokáže zabrať naozaj veľa miesta a bez nej by bol človek nepoužiteľný. Posteľ nám dodáva relax a spánok, ktorý je ku životu potrebný. Práve kvôli malým bytom boli vytvorené postele, ktoré sú jednoducho vstavané do skrine. Ráno ju jednoducho poskladáte a celý deň sa môžete po byte pohybovať bez obmedzenia. To patrí aj pri návštevách, posteľ nebude rušivým elementom a vy budete mať pre svojich hostí viac miesta. Na výber máte osloviť drevára, ktorý vám posteľ vyrobí na mieru a posteľ zapadne do interiéru alebo nákup cez internetový obchod. V máloktorej kamennej predajni sa nachádza posteľ ktorá sa dá umiestniť do skrine. Na internete ich môžete nájsť pod pojmom vstavaná posteľ, výklopná posteľ alebo sklápacia posteľ. Tieto postele na Slovensku nie sú až vyhľadávané. Niekoľko inšpirácií môžete vidieť na videu od firmy Milano Smart Living.

Posteľ s úložným priestorom

...

Medzi ďalšie možnosti v bytoch, kde je málo priestoru na odkladanie vecí patria postele s úložným priestorom. Existujú vo verzií, že zodvihnete spaciu časť a pod ňou je úložný priestor. Ďalšia možnosť sú veľké zásuvky po každej strane rámu, ktoré sa nachádzajú priamo pod posteľou. Existujú aj verzie, kde posteľ pôsobí ako vyvýšená plošina, v ktorej sa nachádza množstvo zásuviek či poličiek. Rôzne prevedenia od spoločnosti IKEA môžete vidieť vo videu nižšie.

https://www.youtube.com/watch?v=5sdCvxW2nkE

Rozkladací gauč

Každý kto na rozkladacom gauči už spal sa len pousmeje, lebo vie že to nie je zrovna ideálne a už vôbec nie na dlhodobé používanie. Niekto, kto nemá na začiatok veľa financií ocení aj túto lacnejšiu možnosť, ktorá spája aj úsporu priestoru. Čo však v prípade, že sa s jednoduchého gauča dajú vytvoriť dve postele? Dvojposchodovú posteľ vytvoríme rozložením. Spodná časť gauča sa vysunie hore, sklopíme rebrík, po ktorom sa dostaneme na hornú posteľ a s nepohodlného gauča sa dá vytvoriť celkom pohodlné spanie. Ako tento systém vyzerá a ako sa skladá a rozkladá môžete vidieť na videu.

Poschodové postele

Každý si predstaví klasickú posteľ nad posteľou, no prevedení je naozaj veľké množstvo. Nájdete postele pre dve deti, prípadne dve deti a posteľ pre rodičov, prípadne dvojposchodové postele pre 3 deti. Poschodové systémy sú dobré aj v prípade ak máte jedno dieťa. Tým pádom, že bude mať posteľ umiestnenú na vyššom poschodí, dole bude mať dieťa dostatok priestoru na hranie, prípadne keď je už väčšie, dole môžeme umiestniť jeho menší pracovný kútik so stolom a počítačom. Kombinácií je naozaj veľa a sú moderné. Okolo postele sú väčšinou ešte aj odkladacie priestory na hračky či iné predmety.

https://www.youtube.com/watch?v=g4Dtufi60_8

V dnešnej dobe je naozaj veľmi veľké množstvo inšpirácií a prevedení ako sa dá ušetriť miesto bez toho, aby nám to ubralo na pohodlí. Niektoré prevedenia sa zdajú finančne náročnejšie, no vďaka veľa odkladacím priestorom a úspore miesta sa oplatia.

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.