Kreatívne nápady do vašej záhrady

By | 31. júla 2018

Práve v týchto letných mesiacoch, kedy sa teplota vyšplhá aj na 30°C sú záhrady či terasy neodmysliteľnou súčasťou domu. Nemusíme sa potiť v kuchyni, môžeme si uvariť niečo jednoduché von, prečítať obľúbenú knihu či venovať sa priateľom pri posedení na čerstvom vzduchu. Prinášame vám niekoľko typov ako svoju záhradu jednoducho vylepšiť.

Jednoduchšie opekanie bez spálenín trávnika

Vypálené plochy nevypadajú vôbec dobre a trávniku trvá dlhší čas kým sa zregeneruje. Aby ste mohli v kľude opekať špekáčiky bez vypálených krúžkov v tráve, môžete si jednoducho a rýchlo vytvoriť mini gril, ktorý okrem ochrany bude vypadať dobre. A čo tak vytvoriť niečo kreatívne pomocou keramických kvetináčov a starej formy na pečenie? Ak sa vám nechce veľmi kutiť a už tak nemáte na záhrade veľa miesta, môžete si svojpomocne vytvoriť mini gril, ktorý bude na občasné akcie postačujúci. Návod môžete vidieť vo videu nižšie.

Potrebujeme:

Chcete zlepšiť váš spánok? V tom prípade by vám nemali uniknúť kvalitné matrace Vegas v akcii až s 50% zľavou →
  • 2 väčšie keramické kvetináče
  • Okrúhlu formu na pečenie (tak aby sa zmestila do kvetináča)
  • Vŕtačku
  • Ohňovzdorné tesnenie
  • Okrúhlu mriežku
  • Rúčku s dvomi šraubmi

Postup je nasledovný podľa videa:

 

Pohodlné posedenie s priateľmi

Veľa ľudí rieši, čo na svoje terasy a záhrady umiestniť tak, aby to vydržalo čo najdlhšie. Ratanový nábytok, kovový nábytok, plast či drevo? Plastové stoličky nie sú moc reprezentatívne, ani pohodlné a postupom času rýchlo vyblednú, no ich výhodou je nízka cena, ktorá sa však častým nákupom nových stoličiek predraží. Ratanový nábytok je postačujúci a jeho cena je prijateľná no nesmie byť nezakrytý celoročne vonku, pretože môže popraskať a úplne sa zničiť. Ak ho budete mať kam odložiť počas zimy či dažďa, môže byť jeho životnosť predlžená. Veľmi dobrou voľbou je drevo, ktoré stačí pravidelne ošetrovať, no jeho obstarávacia cena je oveľa vyššia. Ak vám to peňaženka dovolí, drevo vypadá v záhrade najlepšie. Ak vás však baví kutiť a vyrábať si veci svojpomocne, môžete sa inšpirovať ďalším videom.

...

Krajší efekt môžeme dosiahnuť, ak si podstavce skrášlime pomocou omietky a nafarbíme si ich farbou. Ak vás nezaujalo toto jednoduché a pomerne lacné riešenie, a máte možnosti pracovať s drevom, našli sme ďalšiu zaujímavú inšpiráciu do vašej záhrady.

 

Látka na vonkajšie posedenie

Aby sme nemuseli matrace z posedenia stále nosiť von/dnu, stačí ich obšiť kvalitnou látkou, prípadne už zakúpiť hotové, potiahnuté exteriérovou látkou nazývanou Sunbrella. Táto látka je špeciálne navrhnutá na vonkajšie použitie, nie len na matrace ale aj slnečníky, vankúše či lehátka. Nemusíte sa báť, že by ani po čase stratila farbu, pretože je odolná voči UV žiareniu, plesniam vode či mastnote. Práve jej veľkou výhodou je, že môže ostať vonku naozaj za každého počasia.

Recyklovanie pomocou starých pneumatík

Pneumatiky nájdu svoje využitie počas celej svojej životnosti. Najprv slúžia počas využívania vozidla a neskôr, keď už na vozidle byť nesmú poslúžia aj v záhrade. Ak nevlastníte auto a máte záujem o staré pneumatiky, môžete poprosiť niekoho z okolia, prípade sa ísť spýtať do nejakého najbližšieho pneuservisu. Tí vám dajú staré pneu aj zadarmo. Viac ako 100 inšpirácií, ako tieto pneumatiky využiť, či už na sedenie alebo ako stolík, prípadne niečo iné môžete vidieť vo videu nižšie.

Okrem dobrého pocitu, že odľahčíte prírodu, a že ste si niečo vlastnoručne vyrobili získate šikovný doplnok do záhrady.

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.