Taštičkové matrace

By | 30. septembra 2018

Taštičkové matrace sú kombináciou pružín a textilných vreciek, ktoré poskytujú pohodlie a správnu podporu tela pri spaní. Matrace pracujú tak, že rovnomerne rozkladajú váhu človeka na jednotlivých pružinách tak, aby nevznikal nepríjemný tlak na telo počas spania a zároveň poskytli správnu podporu chrbtice, ramien, kolien či hlavy.

Rozdiel medzi klasickou pružinou?

V princípe je to vlastne to isté. Rozdiel je v tom, že v taštičkovom matraci, ako už samotný názov hovorí, sa pružinky nachádzajú v taštičkách. Každá pružinka má svoje miesto a teda nie sú spolu spojené. To znamená, že vo výsledku dostaneme nezávisle pohybujúce sa, veľmi dobre prispôsobujúce sa pružinky. V prípade, že partneri používajú jeden veľký matrac namiesto dvoch menších, nevznikajú v strede lôžka priehlbiny.

Aké sú všetky výhody taštičkových matracov?

Taštičkové matrace ponúkajú komfort a správnu podporu pri spaní. Či už spíte na boku alebo na chrbte, zabraňujú nepríjemnému tlačeniu na končatiny. Vďaka veľkému množstvu pružín si zachováva svoje kladné vlastnosti veľmi dlhú dobu. Niektoré matrace majú životnosť aj 25 rokov, avšak výmena matraca sa odporúča približne po 10 rokoch. Tieto matrace bývajú v dnešnej dobe aj zónované,

Chcete zlepšiť váš spánok? V tom prípade by vám nemali uniknúť kvalitné matrace Vegas v akcii až s 50% zľavou →

Príklad kvalitného taštičkového matraca – Ortopedický taštičkový matrac – modern M1.

Zónované matrace, čo to znamená?

Zónovanie spočíva v rozdelení matraca na určité zóny. Pri výrobe matraca sa uvažuje s tým, že ľudské telo sa delí na niekoľko častí podľa pomeru veľkosti a váhy. Bedrová časť má oveľa vyššiu váhu ako napríklad oblasť nôh. Dôležité je, aby sa matrac počas spania dobre prispôsobil, či už spíte na chrbte alebo na boku. Keď spávate na boku, je dôležité zónovanie v oblasti ramien a panvy, ktorá sa pohodlne do matraca ponorí tak, aby bol tvar chrbtice počas spánku v prirodzenej polohe. Aby mohol takýto efekt vzniknúť, je dôležité použiť v rôznych miestach matraca inú tuhosť.

...

Na predaj sú matrace s tromi, piatimi alebo siedmimi zónami. Prečo nepárny počet zón? Aj to má svoj význam. Vyrábajú sa úmyselne, aby jedna stredová ( najtvrdšia stredová) časť matraca bola pod panvou človeka a zároveň aby bolo možné matrac horizontálne otáčať bez straty funkčnosti.

V penových matracoch, ktoré disponujú zónovaním, pocítime len malý rozdiel pri spánku. Pri taštičkových matracoch sa význam zónovania vytráca a to len preto, že matrac je konštruovaný tak, aby sa pružinky prispôsobili jednotlivo vyvíjanému tlaku. Na trhu však nájdeme taštičkové matrace, ktoré sú označené ako matrace so zónovaním.

Ako si vybrať taštičkový matrac

Tieto matrace sa vyrábajú v rôznych komfortných triedach, od mäkkých až po veľmi tvrdé. Výber komfortnej triedy závisí od vašich osobných preferencií, či preferujete skôr mäkkšie alebo tvrdšie lôžko. V tomto ohľade hrá veľkú rolu aj pozícia pri spánku. Ak spávate na boku, odporúča sa mäkšie lôžko. Ak spávate na chrbte, odporúča sa stredná trieda. Veľmi tvrdé matrace sa používajú pre najvyššiu podporu chrbtice.

Pri kúpe matraca určite využite služby personálu, ktorý vám určite poradí, na základe vašich osobných parametrov (výška, váha, poloha pri spaní…) vybrať najlepší matrac pre dobrý spánok.

Najčastejšie chyby pri kúpe matraca

Dnešná doba je uponáhľaná a ľudia málokedy venujú viac času na nákupy dôležitých vecí. Keď niečo potrebujú, jednoducho to kúpia bez väčších starostí či je to výhodné alebo nie. V prvom rade sa teda hľadí na cenu, ktorá by práve pri takýchto nákupoch nemala zohrávať dôležitú úlohu. Predsa len, matrac bude vaším spoločníkom veľmi dlhú dobu a kvalita spánku ovplyvňuje celý deň. Keď sa človek nevyspí, nepodá taký výkon ako keď je telo dokonale zrelaxované. Preto neodporúčame kupovať lacné matrace vo výpredajoch v supermarketoch, ktoré sú väčšinou penové a vydržia vám maximálne pol roka s kladnými vlastnosťami. Kupovať matrac každého pol roka je predsa nerentabilné a prevýši to cenu kvalitného matraca, ktorý vám vydrží v pohode 10 rokov.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt matrac evegas logo

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.