Netradičné riešenie pre domáci nábytok

By | 1. júla 2014

Američania veľmi radi poukazujú na dôležitosť myslenia „out-of-the-box“, inak povedané schopnosť prísť pri riešení nejakého problému s netradičným riešením. Spomenul som si na to práve nedávno, keď známi hľadali zariadenie do domu, konkrétne bar. Teda vlastne nie ani tak bar, ako samotné barové stoličky.

Ich prvé kroky smerovali ako inak do stálic nášho nábytkárskeho sveta – supermarkety ako Ikea, Jysk a Decodom. Okrem toho vymietli aj mnoho lokálnych nábytkárskych obchodov. Výsledok? Nenašli nič čo by im vyhovovalo.

Chcete zlepšiť váš spánok? V tom prípade by vám nemali uniknúť kvalitné matrace Vegas v akcii až s 50% zľavou →

Prečo?

Lebo uvažovali nad tým v klasickom štýle „chcem nábytok, idem do Ikey, či iného nábytkového supermarketu“. Až neskôr, keď sme sa bavili pri pive, som sa ich spýtal, či hľadali aj inde, napríklad priamo u firiem a predajcov, ktorí ponúkajú nábytok do gastro zariadení. Práve tie budú mať predsa logicky – oveľa širší výber. Nasledoval taký ten „aha“ moment, kedy si človek plesne rukou do čela a sám seba sa pýta prečo na to neprišiel sám.

barove stolicky

Out-of-the-box.

Podobne sa dá tiež riešiť aj mnoho iných problémov, len treba zapojiť trochu rozum a ponamáhať závity.

Ak viem, že chcem napr. nábytok do exteriéru, ktorý sa mi nebude chcieť každú chvíľu pratať dnu, keď sa trochu zatiahne, mal by som hľadať odolné kúsky, ktoré sú na to stavané. Mnohé takéto „záhradné“ stoličky, dostupné v nábytkových supermarketoch sú tak nejak „neodolné“ a často na nich nájdete frázy v zmysle „chráňte pred dažďom“ a podobne.

...

Skočte ale do obchodu, kde nakupujú zariadenie reštaurácie, hotely, či kaviarne a nájdete odolný nábytok, za ktorý sa vaša záhrada rozhodne nebude musieť hanbiť a tiež vám nedožije pri prvej letnej búrke.

Alebo ešte jeden príklad. Fascinuje vás japonský dizajn a chcete si v ňom zariadiť kuchyňu? Žulová doska pre pracovnú plochu a bar, svetlé drevo luster s pekným papierovým „lampiónovým“ vzhľadom nájdete relatívne ľahko … a stoličky … nuž, tie sú problém. Garantujem vám, že v bežnej ponuke kúsky v „zen“ štýle podobné tomuto v podstate nenájdete.

Veľa ľudí vníma obchody s nábytkom (či už väčšie alebo menšie) ako jedinú možnosť, pričom to tak samozrejme nie je. Ukracujú sa len zbytočne o možnosť oveľa väčšieho výberu dostupných produktov, ich vyššej kvality a niekedy paradoxne aj lepšej ceny.

A pri tom si len stačí uvedomiť, že podobný problém riešia aj iní ľudia, že dané výrobky sú určené aj pre iné situácie a že možno práve zameraním sa týmto smerom nájdeme to, čo chceme. Majte to na pamäti keď budete najbližšie vyberať nejaký nábytok, alebo čokoľvek iné a výber sa vám bude zdať „nedostatočný“.

Foto: Barhocker fcm“ by Photograph: Frank C. Müller, Baden-Baden – Self-photographed. Licensed under CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.