Najlepší bazén do záhrady

By | 31. júla 2018

Kúpanie vo vode ku letu jednoducho patrí. V dnešnej dobe sa dá vybehnúť na rôzne jazerá, no najbezpečnejšie je kúpanie v bazéne. Aký typ bazénu je najlepší ?

 

Na trhu  nájdeme veľké množstvo bazénov od malých nafukovacích až po veľké kryté vstavané v zemi. Rozdiel je hlavne v obstarávacej cene bazéna, kým malé nafukovacie vieme zohnať v desiatkach eur, tie veľké sa pohybujú v stovkách až tisíckach.

Chcete zlepšiť váš spánok? V tom prípade by vám nemali uniknúť kvalitné matrace Vegas v akcii až s 50% zľavou →

Aby sme vám pomohli pri výbere, je dôležité položiť si základné otázky:

  1. Prečo potrebujeme bazén a pre koho je hlavne určený.
  2. Aký máme k dispozícií rozpočet.
  3. Koľko priestoru sme ochotný obetovať.
  4. Prečo potrebujeme bazén a pre koho je určený.

Na otázku prečo, je veľmi jednoduchá odpoveď. Pretože nás v lete dostatočne schladí a nemusíme sa trepať na kúpaliská alebo jazerá. Dôležité je skôr vedieť, či si chceme zaplávať alebo sa len schladiť. Podstatné je tiež, kam chceme bazén umiestniť, ak ho chceme dať len tak na chatu kde sa okúpeme pár víkendov počas leta, je viac než jasné, že nebudeme kupovať veľký a drahý bazén, ale niečo menšie a spratnejšie, čo môžeme odložiť, aby to nelákalo nevítaných návštevníkov.

Ak hľadáme bazén pre dieťa do 6 rokov, úplne postačí nafukovací bazén s priemerom do 1 metra. Pre deti do 10 rokov odporúčame bazény s priemerom cca 2 metre. Pre dospelých je dobrý bazén s výškou aspoň 1 meter.

  1. Aký máme k dispozícií rozpočet.

Samozrejme, najlacnejšie sú nafukovacie bazény oproti krytým bazénom v zemi. Ako často sa budete kúpať a koľko ste ochotný investovať je na vás. Dôležité je si uvedomiť, že spolu s bazénom prídu výdavky na filtrácie, chemické prípravky na udržiavanie kvality vody a podobné doplnky. Nafukovacie bazény majú kratšiu životnosť ako plastové, preto ak plánujete dlhšie využitie ako na jedno leto, určite zainvestujte.

  1. Koľko priestoru sme ochotný obetovať.

Na obrázku vypadajú všetky bazény menšie, ako v skutočnosti sú. Choďte na záhradu, premerajte si svoje možnosti a uvidíte koľko priestoru vám ostane popri bazéne. Veľa zákazníkov si povedalo, že bazén s priemerom 5 metrov sa v pohode na záhradu zmestí, no po premeraní zistili, že budú musieť zvoliť niečo menšie.

TYPY BAZENOV NA TRHU

Doba sa posunula dopredu a už to nie je ako kedysi, že sme mali na výber len nafukovacie, plastové alebo betónové s povrchovým náterom. Aké typy bazénov existujú?

...
  • Bazény keramické

Sú vhodnou voľbou pre náročných. Okrem dobrých vlastností ma podstatnú výhodu, a to, že nepotrebuje stavebné úpravy. Keramické bazény sú vyrobené z odolných a kvalitných materiálov a vďaka dokonalej povrchovej úprave majú jedinečný dizajn. Sú ponúkané v rôznych farbách s trblietavými a farebnými čiastočkami. Povrch je hladký, bez škár čo zaručuje veľmi jednoduché čistenie. Ako sme už spomínali, nie sú potrebné stavebné úpravy, pretože bazén sa jednoducho dovezie v celku bez nutnosti betónových základov. Potrebné je však štrkové lôžko na spevnenie povrchu.

  • Bazény betónové

Sú opakom keramických, pretože sú náročne na stavebnú prípravu. Sú nutné výkopové práce, stavba základnej dosky a stien bazéna. Tento zložitý proces je podobný ako pri stavbe domu. Čisto betónový bazén by nebol na pohľad pekný a preto je potrebná povrchová úprava, buď natretím alebo obložením. Najčastejšie sa používa mozaika alebo keramické obklady. Hlavnou výhodou betónových bazénov je tá, že ako si ich predstavujete, taký ho budete mať. Môžete si navrhnúť výšku, šírku, hĺbku, tvar a podobne.

 

  • Bazény plastové

Sú najlacnejšie čo sa prejavuje aj v ich dizajne. Máte na výber niekoľko typov a farieb bazénov. Tieto bazény taktiež potrebujú stavebné úpravy ako základy či úprava stien.

 

  • Bazény laminátové

Patria medzi bazény, kedy vám privezú hotový výrobok. Bazén sa vyrába už u výrobcu, pomocou vrstvenia materiálov natieraním alebo striekaním. Následne po tom, ako bazén vytvrdne, vyberá sa z formy a ako celkom sa dovezie rovno ku vám domov. Nepotrebujete betónové steny, avšak základová doska je potrebná. Patria medzi produkty, ktoré ocenia aj náročný zákazníci.

 

Okrem samotnej kúpy bazéna, je potrebné postarať sa o čistotu vody a bazéna samotného. Ohľadom bazénovej chémie sa môžete informovať priamo u predajcu bazénov, ktorý vám poradí, čo bude najlepšie na daný bazén. Ak bazén nemáte v pláne zakrývať, je dobré obstarať si aspoň plachtu, ktorá ako tak zamedzí padaniu nečistôt do bazéna.

 

 

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.