Pracovať z domu alebo prenájom kancelárie? Ako ju správne zariadiť

By | 31. januára 2019

V súčasnosti veľa ľudí pracuje z domu, či už ide o mamičky na materskej dovolenke, študentov alebo podnikateľov. Či už ide o pravidelnú prácu alebo príležitostné zárobky je dobré mať miesto, kde môžete pokojne pracovať.

Prostredie

Prostredie v ktorom ideme pracovať by malo byť príjemné a kľudné. Príjemné prostredie si môžeme zariadiť pomocou dekorácií ako sú napríklad vázy, kvety vo farebných kvetináčoch alebo pomocou obrazov. Výhoda kvetov je tá, že zeleň ako taká pôsobí na človeka príjemne a okrem toho má dobrý vplyv na rozmýšľanie. Musíme však dbať na to, aby priestor nebol zaprataný. V preplnenom priestore sa človek môže cítiť stiesnene, až nepríjemne ak sa cíti ako v sklade.

Nikdy nepracujeme v spálni

Spálňa by mala primárne slúžiť ako priestor na spanie. Ak používate spálňu ako priestor na prácu, mali by ste s tým prestať čo najskôr. Pracovať z postele je síce príjemné, ale telo si môže zvyknúť, že nejdete spať ale robiť s čím môžu prísť problémy s nespavosťou. Problémy s nespavosťou trápia čoraz viac ľudí a je veľmi ťažké sa ich zbaviť. Preto by sa nemali ani študenti učiť v posteli ale za stolom.

Chcete zlepšiť váš spánok? V tom prípade by vám nemali uniknúť kvalitné matrace Vegas v akcii až s 50% zľavou →

Práca z domu alebo prenájom priestorov?

Ak máte voľnú nejakú izbu v dome, možno ste práve našli jej využitie. Výhodou je, že nemusíte platiť za prenájom niekomu inému. Ak priestory nemáte, ale chcete pracovať z domu, jednou z možností je obývačka. Nevýhodou obývačky môže byť, že vás môžu vyrušovať rodinný príslušníci.

Ak máte k dispozícií väčšiu obývačku, môžete si oddeliť kúsok priestoru na pracovňu. Môžete tak urobiť pomocou sklenených stien, ktoré vypadajú naozaj dobre, alebo lacnejší variant, pomocou nábytku. Sklenené steny nám môžu poskytnúť súkromie, no v tom prípade by sme mali voliť mliečne a nie číre sklo.

Ak oddeľujeme priestor pomocou nábytku, vhodné sú väčšie skrine alebo knižnice. Jednou z možností je prerobenie celého priestoru a oddelenie pomocou priečok, či už zo sadrokartónu alebo pomocou iného stavebného materiálu. Takáto rekonštrukcia môže byť nákladná a vhodná v prípade, že máte v pláne prerábať zároveň aj obývačku.

...

Čo sa týka prenájmu priestorov, je to síce drahší variant ale zabezpečí vám kľud. Ceny prenájmov sa líšia od toho v ktorom meste sa nachádzajú, či sa nachádzajú priamo v centre, alebo na okraji. O cene tiež rozhoduje samotná veľkosť kancelárie.

Niektoré realitné kancelárie alebo súkromné osoby ponúkajú kancelárie na prenájom, ktoré sú už z vybavením, no ich cena je vyššia. Výhodou je, že nemusíte nakupovať nový nábytok ale o všetko je postarané. Postačuje vám len váš pracovný notebook či počítať.

Vybavenie kancelárie

V prvom rade je dobré dbať na kvalitné sedenie. Predsa len, presedíte za stolom niekoľko hodín. Stolička by mala byť výškovo nastaviteľná s lakťovými opierkami, a mať kvalitné prevedenie. Lacné stoličky zo supermarketu začnú skoro po mesiaci vŕzgať, čo je naozaj nepríjemné. Dôležité je, aby ste pri sedení dosiahli nohami na zem.

Pracovný stôl by mal byť väčší, aby sa vám naň bez problémov zmestil monitor, notebook či iné veci. Od monitoru by ste mali sedieť ďalej, aby ste si nepokazili zrak.

V pracovni si môžete tiež vytvoriť oddychovú zónu, napríklad pohodlným gaučom alebo kreslom. Výhoda gauča je, že keď sa vám nebude dať pracovať, môžete si oddýchnuť a skúsiť to neskôr. Svoje výhody má tiež, ak vás príde pozrieť návšteva či zákazníci. V prípade, že viete, že budú chodiť často, odporúčame vám zainvestovať do sedačky. Ošúchané a popraskané sedačky pôsobia odpudivo a pokazia prvý dojem.

http://www.objekta.sk/produkt/severin-polar-2-seater?ref=c26

Tv alebo herné konzoly sú dovolené, avšak treba si dávať pozor, aby vás neodviedli od roboty.

 

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.