Tipy na vianočnú výzdobu domu

By | 30. novembra 2018

Blíži sa december, kedy nastáva vianočná atmosféra, či už v obchode alebo u vás doma. Treba si však dávať pozor, aby ste to s výzdobou moc neprehnali, a namiesto príjemnej atmosféry sa budete cítiť utlačený vianočnými dekoráciami.

Využite dominantné prvky

Ak bývate v rodinnom dome a disponujete schodiskom, určite by ste ho nemali prehliadnuť. Každá cesta po schodoch môže vyčariť úsmev na tvári. V podstate je len na vás, či sa vám viac páčia umelé výzdoby alebo výzdoby prírodné. Prírodné majú výhodu tú, že nádherne voňajú a tým nabudzujú atmosféru ešte viac. Nevýhodou však môže byť to, že počas sviatkov môžu robiť „bordel“, napríklad keď opadávajú.

Chcete zlepšiť váš spánok? V tom prípade by vám nemali uniknúť kvalitné matrace Vegas v akcii až s 50% zľavou →

V jednoduchosti je krása, takže určite využite možnosť stužiek a reťaze zo svetielkami. Dozdobiť môžeme aj čečinou tak, že vetvičky nenápadne pospájame drôtikom a tieto spoje jednoducho zakryjeme stužkami, ktoré môžu byť z papiera alebo látky. Ak vás baví dekorovanie, môžete si vyrobiť väčšie mašle, ktoré krásne vyniknú.

Pred/ ku schodisku môžete umiestniť kahance, vianočných škriatkov alebo vianočnú ružu, či iné vianočné rastliny. Dajú sa kúpiť aj mini stromčeky, na ktoré si môžete zavesiť ozdoby. Ku  Vianociam patrí aj imelo, no v prípade, že máte deti alebo domáce zvieratá, odporúčame použiť umelú verziu.

Krb

Posedenie pri krbe je v jesenných mesiacoch samé o sebe kvalitnou dekoráciou. Stúpajúce plamienky a praskanie dreva si musí užívať skoro každý. Počas Vianoc mu však môžeme venovať ešte viac pozornosti. Samozrejme, dekorácie umiestňujeme najmä tak, aby to bolo bezpečné. Použiť môžete vianočné ponožky, do ktorých sa na sv. Mikuláša môžu umiestniť sladkosti, alebo rôzne sošky s vianočnou tematikou.

Okná

Vianočné nálepky na okná alebo spreje na okná sú dovolené, avšak v zdravom množstve. Tento nápad využívajú skôr rodičia s deťmi, ktoré chcú počas sviatkov zabaviť. Malé vločky alebo pár sobov určite nikomu neublížia. Využiť môžete aj priestor na parapetných doskách, kde môžete umiestniť kvetináče s rastlinami. Tieto živé dekorácie sú nielen pekné, ale aj nenáročné a vydržia dlho.

Ďalší trik ako dekorovať, je formou závesov alebo záclon. Nemusia byť ani  vianočne vzorované, stačí použiť červenú  so zlatými prvkami a o vianočnú atmosféru je postarané.

...

Stôl a prestieranie

Servítky, taniere alebo papierové vzorované utierky sa skvelo hodia na stôl nielen počas štedrej noci. Zakúpiť sa dajú aj rôzne obrusy alebo noblesné svietniky, no netreba zabudnúť že menej je niekedy viac. Celú domácnosť ladíme harmonicky, aby sme sa cítili dobre.

Vianočný stromček

Dekorovanie stromčeka má tiež svoje pravidlá. Kedysi vás možno starí rodičia učili, ako umiestniť väčšie gule, menšie gule či iné figúrky. V dnešnej dobe sa na tieto pravidlá zabúda, a zakladá sa skôr na trende.

V r. 2018 sú v móde vianočné dekorácie v netradičných tvaroch, pastelových farbách a homemade výrobkov. To znamená niečo, čo ste vyrobili vlastnými rukami. Pre predstavu uvedieme kombináciu staroružovej so snehovo bielou farbou, ktoré budú túto sezónu moderné. Neodsudzujme však ani klasické zdobenie stromčeka. Veľké sklenené ručne maľované gule majú svoje miesto na vianočnom stromčeku.

Vo videu nižšie môžete nájsť niekoľko inšpirácií na výrobu dekorácií, pri ktorých vám môžu pomáhať deti:

Moderné je tiež použitie drevených ozdôb, pierok, čipka či koráliky. Všetko čo vás len napadne. Pekný vianočný stromček sa nemôže zaobísť bez osvetlenia. Okrem klasických bielych LED, je dovolené použitie svetielok s nejakou ozdobou. Spomínate si na červené svietiace muchotrávky? Aj tie nájdu túto sezónu uplatnenie.

TIP:

Nejde o to, spraviť čo najkrajšiu a najdrahšiu výzdobu. Cieľom Vianoc je strávenie času s rodinou v rodinnej pohode. Nejde teda o závod, kto bude mať krajší stromček, či lepšie upratané priestory. Dekorujte tak, by ste kombinovali maximálne dve alebo tri farby, ktoré krásne vyniknú v kombinácií s metalickými farbami ako je zlatá, strieborná či medená.

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.